Met aandacht en respect


Uitvaartverzorging Postmortale Zorg Tilburg (PMZ Tilburg) is een onafhankelijk en zelfstandig dienstverlener in overledenenzorg. PMZ Tilburg biedt aan nabestaande(n) en regionale uitvaartondernemingen een totaalpakket in overledenenzorg aan.

Onze medewerkers zijn deskundig en ervaren om de overledene te vervoeren en/of de wenselijke verzorging met respect en aandacht, voor zowel de overledene als ook de nabestaanden, uit te voeren. Hierbij zijn betrokken- en betrouwbaarheid, twee kernwaarden die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Postmortale Zorg Tilburg biedt de best mogelijke zorg aan de overledene maar ook aan de nabestaande(n). In onze visie is de beste zorg niet automatisch de meeste zorg. Ieder mens is uniek en vaak zijn er specifieke wensen. Daarom zijn wij van mening dat de beste zorg, de zorg is die individueel wordt afgestemd en waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van zowel de overledene als ook de nabestaande(n). Daarom praten wij liever over “gepast gebruik” of “nuttige zorg”


Waardig afscheid

Ons uitgangspunt is; dat nabestaande(n) in alle gevallen waardig afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Het wel of niet toepassen van thanatopraxie, het gebruik maken van een koeling of het aanwenden van bepaalde restauratieve technieken; het is onlosmakelijk verbonden met de eigen visie en wensen ten aanzien van het afscheid. De afweging is altijd een persoonlijke keuze, er bestaat geen goed of fout. Ieder lichaam reageert anders en allerlei factoren zoals doodsoorzaak, ziektebeeld en medicijngebruik kunnen later van invloed zijn op het lichaam. Wij respecteren altijd de keuze van de overledene en/of nabestaande(n).